Skip to content
 

Трикове в Inventor част 7

Настройките от tab-a Hardware, са много важни за работата на вашия компютър и по-специално видеокартата.  Нека се уточни все пак, че тези настройки са насочени предимно за потребители на Windows Vista и Windows 7.

Quality – ако е включена тази настройка, имате максимално добро качество на картината, за сметка на производителността. Не е препоръчително за по-слаби компютърни конфигурации. При операционните системи Windows 7 или Vista, с тази опция на практика се пуска anti-aliasing функционалността.

Performance – Тази настройка дава предимство на производителността пред качеството на картината.  Тя е пусната поначало и напрактика изключва anti-aliasing-a за компютри работещи с Windows 7 или Windows Vista.

За компютри работещи на Windows XP няма никаква разлика между това дали е включено Quality или Performance.

Compatibility – ползват се същите графични процеси, които се ползваха в Inventor 2009, както и в  по-ранни версии. На практика се изключват графичните настройки за Визуалните стилове и Реалистичният изглед на модела.

Software graphics – графичните елементи се обработват предимно от софтуерните процеси вместо от хардуера. Най-полезното е че при по-стар хардуер, но нова опереационна система (Vista, Win7), тази опция ви дава възможност да се възползвате от възможностите на DirectX 10.

Един коментар

  1. Keegogalzed казва:

    много интересно, благодаря